Home > Bedrijf overnemen

Bedrijf overnemen

Bedrijf overnemen Next Gear-min

Bedrijf overnemen: voor en na

Voor ondernemers en bedrijven met grote groeiambities is autonome groei niet altijd de beste route. Het kan sneller gaan wanneer je een ander bedrijf of bedrijfsonderdeel overneemt. Kán. Samen met Next Gear werk je aan een succesvolle overnamestrategie of succesvolle integratie na overname. Zodat je geen problemen overneemt, maar successen.  

Help mij bij bedrijfsovername

Bedrijfsopvolging

Geen sinecure om het familiebedrijf voort te zetten. De start is er, maar iedereen moet ook nog uitgekocht worden. De druk op groei en daarbij een toekomstbestendig bedrijfsmodel behouden is erg groot. Wij werken graag met en voor de next generations.

Management buy in

Als zittend of nieuw management ga jij er voor. Je weet dat een aantal disciplines absoluut beter kunnen. Of eigenlijk: beter moeten. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Laat je ondersteunen door een van onze specialisten of ga aan de slag met een grondig verbetertraject.

Acquisitie

Een miskoop uitsluiten? Vooraf een check laten uitvoeren op meer dan de cijfers? Of zonder tijdverlies de gewenste synergie realiseren? We have seen it, we have done it. Laat jezelf voor of na de aankoop bijstaan door onze specialisten.

Bedrijf overnemen: strategie, selectie en voorbereiding

Alleen ga je sneller, samen kom je verder? Met een succesvolle bedrijfsovername ga je sneller én kom je verder. Door samensmelting versterk je één van de zwakkere onderdelen van jouw bedrijf, boor je een nieuwe markt aan of vergroot je fors het marktaandeel. Denk aan die speler in jouw branche die uitblinkt in e-commerce, terwijl jouw bedrijf in sales en marketing een inhaalslag te maken heeft. Of aan overname van een concurrent waardoor jouw bedrijf toekomstbestendig wordt in een hevig concurrerende markt.

Samen met Next Gear vind jij de strategie en kandidaten voor succesvolle overname, gericht op écht versterken en aanvullen. Ook bereiden we jouw bedrijf in de volle breedte voor op succesvolle integratie. 

Direct aan de slag?
Bedrijf overnemen plan van aanpak-min
Bedrijfsovername integratie implementatie-min

Bedrijf overnemen: integratie

Na de champagne begint het echte werk. In 75% van de gevallen verloopt een overname of integratie niet zoals gepland. Vooral doordat de focus te veel ligt op financiële en fiscale parameters. Maar mensen zijn veel belangrijker. De focus zou moeten liggen op élk onderdeel van je bedrijfsvoering. Op elk vitaal domein binnen jouw organisatie is aanhechting nodig: strategie, commercie, finance, uitvoering en mens & organisatie. Samen zorgen we voor een succesvolle samensmelting, halen we de rem eraf en zorgen we dat de overname leidt tot de verwachte snelle groei.  

Direct aan de slag

Maak kennis met onze specialisten

Edward van Lunsen
Founding Partner
Founder, verbinder en aanjager van Next Gear. Edward heeft inmiddels tientallen ondernemingen en ondernemers helpen doorgroeien naar een volgende fase.
Lees meer
Leslie Schlebaum
Zwaarweer buddy
Leslie helpt ondernemers die zijn vastgelopen graag weer aan de juiste focus. Vanuit jouw situatie weet hij de positieve richting te vinden.
Lees meer
Alwin Bloem
B2B Financieringen
Alwin is jouw partner als jij snel en voordelig groeikapitaal of financiering zoekt. Zijn wereldwijde netwerk staat garant voor de beste financieringsoplossing.
Lees meer
Anne-Martine van Kerkhof
Search en Recruitment
Anne-Martine is jouw oprechte en zeer discrete maar duidelijke business partner. Zij vindt de juiste kandidaat die bij het DNA van jouw onderneming past.
Lees meer

Bekijk de succesverhalen van onze klanten

Naar klantcases