Koffie verkeerd

Jij zag direct dat hier iets niet in orde was.

Grappig hoe snel ons brein een afwijking constateert. Andersom werkt het ook.
Indien jij altijd op deze wijze de lepeltjes zou neerzetten dan zouden jouw hersenen geen afwijking meer signaleren.

Vergelijk het met de bekende “die laatste plinten”. Je kwam er even niet aan toe………  Zelfs 2 jaar na de verhuizing zijn ze nog steeds niet gemonteerd. Bijzonder. Na een paar maanden zie jij niet meer dat “die laatste plinten” nog steeds ontbreken. Dat aparte brein van ons gaat zaken die al lang bestaan als de standaard zien. Als gewoon accepteren. Binnen bedrijven is het niet veel anders.

Bijzonder hoe veel zaken inslijten of beter gezegd erin sluipen. Het resultaat van dit insluipen is dat er vaak veel potentieel onbenut blijft of juist onnodige kosten worden gemaakt. Onlogische processen, bijzonder gedrag, gemakzucht of juiste geen nieuwe kansen oppakken zijn slechts een paar voorbeelden. Zonde toch ?

Indien jij  gaat samenwerken met een externe gebeurd eigenlijk hetzelfde. Voor een externe is jouw bedrijf nieuw. Net als jijzelf bij de afbeelding zal hij/zij opmerken waar “de lepeltjes niet recht staan”. Gegarandeerd mooie handvatten voor verbetering en versnelling.
Lekker arrogant. Ga jij mij even vertellen wat ik kan verbeteren?

Ik ben het met je eens. Het zou zelfs misplaatste arrogantie zijn indien ik na een gesprek niet direct een aantal duidelijke haakjes voor  verbetering zouden ontstaan. Vergeet niet dat mijn brein nog scherp is op de eigenlijk onlogische situatie. Geen kwestie van slimmer dus. Wel het voordeel van de frisse blik en een duidelijke methodiek.

Waarom denk jij dat de beste en meest gelouterde CEO’s zichzelf ook laten adviseren en scherp houden door personal coaches en commissarissen? Hiervoor zijn vele redenen op te geven.  Een voorname reden is dat de teamleden, net als zijzelf, niet meer zien dat de plinten er nog op moeten. Het om politieke reden geen weerwoord geven of spiegelen laat ik even buiten beschouwing.

Is het jouw overtuiging dat er in jouw bedrijf geen verbeterpotentieel zit? Gefeliciteerd en bedankt voor het lezen van deze tekst.
Mogelijk kan jij een collega ondernemer wijzen op Next Gear. Mijn dank hiervoor.

Hoor jij bij de mensen die wel de ambitie hebben om te groeien?  Gaaf om kennis te maken.
De afbeelding van 2 koppen koffie is trouwens geen toeval. Ik ben gek op een goede bak koffie. Onze kennismaking en direct sparren kost jou verder niets. De ervaring leert dat in een eerste ontmoeting al mooie aanknopingspunten ontstaan voor verbetering of versnelling.

Heb jij geen tijd om jezelf 90 minuten vrij te maken? Dan weet ik een ding zeker.
Dan moet je nu echt snel bellen met 0655477829.

Edward van Lunsen

Contact

Naam

E-mail

Onderwerp

Bericht

Toggle content